Pridať recept

Steak so zeleným korením

ingrediencie

10 ks
steak
morská soľ
mleté čierne korenie
5 cl
koňak
80 g
maslo
4 PL
zelené korenie v slanom náleve
400 g
creme fraiche
bylinky

postup

Roštenku nakrájame na plátky cca 2 cm hrubé a osušíme . Pomocou striekačky do nich vpichneme trošku koňaku. Ostatok koňaku odložíme na omáčku. Roštenky grilujeme asi 5 až 7 minút, podľa toho aký chceme dosiahnuť stupeň prepečenia. Osolíme a okoreníme, odložíme na teplom mieste. Rozohrejeme maslo a zelené korenie a ňom krátko orestujeme . Pridáme koňak a zapálime. Ako náhle koňak vyhorí, pridáme smotanu alebo cremé fraiche. Omáčku osolíme a podávame k roštenkám. Ozdobíme bylinkami a podávame.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať