Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Pletenky

evauhlik
evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
100 g
maslo Flora GOLD
250 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
20 g
droždie
1 ČL
soľ
ks
vajce na potretie
sezamové semienka
hrubozrnná soľ

postup

1.
V troche mlieka rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások... do misy preosejeme múku, pridáme maslo Flora Gold, žĺtok, zvyšok mlieka, lyžičku soli a kvások.
2.
Zamiesime cesto, zakryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na sedem bochníčkov... každý bochník rozdelíme na tri časti a spletieme pletenky.
4.
Preložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, sezamom a necháme nakysnúť.
6.
Tieto veľké sú pečené z kila miešanej múky - polohrubá, špaldová a celozrnná v pomere 5:3:2

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
I.Feel_Die
14.1.2014 10:46 | |
+3 -0
ako dlho vydržia byť také čerstvé? :) aj tie z viacerých múk? je tam rozdiel? 8:|
evauhlik
15.1.2014 00:53 | |
+7 -1
najlepšie sú samozrejme čerstvé, výborné sú aj na druhý deň, ale viac neviem pretože u nás vydržia maximálne do druhého dňa aj to len vtedy ak ich pečiem večer... čo sa týka miešania múk tak čím viac celozrnných tmavých múk tým je pečivo hutnejšie, treba si to odskúšať čo komu chutí...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...