Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pletenky

evauhlik
evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
100 g
maslo Flora GOLD
250 ml
mlieko
1
žĺtok
20 g
droždie
1 ČL
soľ
vajce na potretie
sezamové semienka
hrubozrnná soľ

postup

1.
V troche mlieka rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások... do misy preosejeme múku, pridáme maslo Flora Gold, žĺtok, zvyšok mlieka, lyžičku soli a kvások.
2.
Zamiesime cesto, zakryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na sedem bochníčkov... každý bochník rozdelíme na tri časti a spletieme pletenky.
4.
Preložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, sezamom a necháme nakysnúť.
6.
Tieto veľké sú pečené z kila miešanej múky - polohrubá, špaldová a celozrnná v pomere 5:3:2

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
I.Feel_Die
14.1.2014 10:46 | |
+3 -0
ako dlho vydržia byť také čerstvé? :) aj tie z viacerých múk? je tam rozdiel? 8:|
evauhlik
15.1.2014 00:53 | |
+7 -1
najlepšie sú samozrejme čerstvé, výborné sú aj na druhý deň, ale viac neviem pretože u nás vydržia maximálne do druhého dňa aj to len vtedy ak ich pečiem večer... čo sa týka miešania múk tak čím viac celozrnných tmavých múk tým je pečivo hutnejšie, treba si to odskúšať čo komu chutí...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...