Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pletenky

evauhlik
evauhlik
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
múka polohrubá
100 g
maslo Flora GOLD
250 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
20 g
droždie
1 ČL
soľ
ks
vajce na potretie
sezamové semienka
hrubozrnná soľ

postup

1.
V troche mlieka rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások... do misy preosejeme múku, pridáme maslo Flora Gold, žĺtok, zvyšok mlieka, lyžičku soli a kvások.
2.
Zamiesime cesto, zakryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na sedem bochníčkov... každý bochník rozdelíme na tri časti a spletieme pletenky.
4.
Preložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme hrubou soľou, sezamom a necháme nakysnúť.
6.
Tieto veľké sú pečené z kila miešanej múky - polohrubá, špaldová a celozrnná v pomere 5:3:2

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
I.Feel_Die
14.1.2014 10:46 | |
+3 -0
ako dlho vydržia byť také čerstvé? :) aj tie z viacerých múk? je tam rozdiel? 8:|
evauhlik
15.1.2014 00:53 | |
+7 -1
najlepšie sú samozrejme čerstvé, výborné sú aj na druhý deň, ale viac neviem pretože u nás vydržia maximálne do druhého dňa aj to len vtedy ak ich pečiem večer... čo sa týka miešania múk tak čím viac celozrnných tmavých múk tým je pečivo hutnejšie, treba si to odskúšať čo komu chutí...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...