Pridať recept

Škoricové palacinky s jahodami

ingrediencie

100 g
múka
1 PL
kypriaci prášok
1 KL
práškový cukor
1 ks
vajce
1 KL
vanilková esencia
100 g
polotučné mlieko
20 g
maslo
400 g
jahody
1/2 KL
mletá škorica
3 PL
kryštálový cukor
trochu
čokoládová poleva

postup

1.
V miske zmiešame múku, kypriacu prášok a cukor. V strede si urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce a a nalejeme vanilkovú esenciu. Prilejeme trochu mlieka a zľahka prešľaháme. Postupne vmiešame múčnu zmes a po troškách prilievame mlieko. Kým pridáme všetko mlieko, cesto dôkladne rozšľaháme, tak aby v ňom neboli hrudky.
 
2.
Gril rozohrejeme na maximum. V panvici na palacinky roztopíme maslo (mala by to byť taká, ktorú môžeme dať pod gril). Maslo rozlejeme po panvici a prilejeme cesto. Pražíme na strednom ohni, kým nie je zlatistá z oboch strán.
3.
Panvicu vložíme pod gril a pražíme 1 minútu. Na palacinku nasypeme jahody, škoricu a cukor. Potom grilujeme ďalšie 3 minúty a môžeme podávať. Polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Palacinky
Žiadne mlieko a chuť úžasná! Toto sú najlepšie palacinky bez mlieka, univerzálne cesto aj na lievance
Máte radi palacinky, ale nemáte či dokonca nemôžete mlieko? Máme riešenie!
TOP
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Palacinky na sladko 17x inak: Krehké a ľahučké cesto, netrhajú sa, nelepia sa! Stačí pridať jednu surovinu a neoľutujete
Krásne nadýchané a jemné palacinky v tých najlepších receptoch. S týmto cestom vyčarujete úžasné zamatové palacinky!
Palacinky
Ľahučké a krásne tenké palacinky, netrhajú sa, nelepia sa! Pri príprave si dávajte pozor na túto CHYBU, robí ju úplne každý! (recepty)
Palacinky sú na našom stole celkom bežné. Sú chutné, lacné a možno ich použiť ako základ mnohých jedál,...