Pridať recept

Palacinky s ricottou a malinami

ingrediencie

100 g
múka
1 KL
kypriaci pášok
1 KL
práškový cukor
1 ks
vajce
1 KL
vanilková esencia
100 ml
polotučné mlieko
20 g
maslo
250 g
ricotta
3 PL
práškový cukor
1 ks
citrón
350 g
maliny

postup

1.
V miske zmiešame múku, kypriacu prášok a cukor. V strede si urobíme jamku a rozbijeme do nej vajce a a nalejeme vanilkovú esenciu. Prilejeme trochu mlieka a zľahka prešľaháme. Postupne vmiešame múčnu zmes a po troškách prilievame mlieko. Kým pridáme všetko mlieko, cesto dôkladne rozšľaháme, tak aby v ňom neboli hrudky.
 
2.
Rúru predhejeme na 200°C. Plech prikryjeme alobalom a vymastíme maslom. V miske zmiešame ricottu s práškovým cukrom a citrónovou kôrou.
3.
Palacinku položíme na alobal, natrieme ju zmesou z ricotty a posypeme malinami. Postup zopakujeme ešte dvakrát a zakončíme ho palacinkou. Navrch nasypeme kúsky malín, masla a posypeme ich práškovým cukrom. Pečieme približne 15 minút, alebo kým cukor nevytvorí na povrchu glazúru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.