Pridať recept

Čili hovädzí šalát v tortile

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
čili lupienky
2 PL
passata
3 PL
oregano
1 ks
citrón
1/4 ks
hlávkový šalát
1 ks
šalátová uhorka
1 ks
šalotka
3 ks
paradajka
75 g
tortilové čipsy
4 ks
tortilla

postup

1.
V rozpálenej panvici opražíme mleté mäso. Opekáme ho za občasného miešania približne 3 minúty.
 
2.
Pridáme prelisovaný cesnak a čili lupienky. Pražíme ďalej 7 minút a občas premiešame. Vmiešame paradajkovú passatu (môžeme ju nahradiť paradajkovým pretlakom), oregano a citrónovú šťavu. Na miernom ohni pražíme 3 minúty. Dochutíme soľou a korením.
3.
Medzitým si v mise pripravíme šalát. Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme mäsovú zmes a poriadne premiešame. Tortillu naplníme mäsovou zmesou, posypeme tortilla čipsami, zrolujeme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať