Pridať recept
TOP RECEPT

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová

ingrediencie

Zmes

1 kg
mleté bravčové mäso (pliecko alebo stehno)
300 ml
mlieko
2 ks
rožky
80 g
strúhaný syr
1 ks
vajce
1 ks
šalotka
1 ks
jarná cibuľka
5 strúčikov
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
zmes korenia na fašírky

Ešte potrebujeme

strúhanka na obaľovanie
olej

postup

Fašírky milujeme na akýkoľvek spôsob, ale k tým tradičným sa vždy radi vraciame. Pripravte si spolu s nami skvelé šťavnaté fašírky, ktoré sa hodia na bežný deň i krásny víkend.

1.

Pripravíme si všetky suroviny.

Pripravíme si suroviny.
Pripravíme si suroviny.
Zdroj: Veronika Palarcová
 
2.

Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Necháme ich namočené, aby zmäkli.

Rožky nakrájame a namočíme v mlieku.
Rožky nakrájame a namočíme v mlieku.
Zdroj: Veronika Palarcová
3.

Medzitým si očistíme cesnak, šalotku a jarnú cibuľku nakrájame na drobno.

Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme.
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku očistíme.
Zdroj: Veronika Palarcová
4.

K mäsu pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú šalotku, jarnú cibuľku a celé vajíčko.

K mäsu pridáme vajíčko, šalotku, jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak.
K mäsu pridáme vajíčko, šalotku, jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak.
Zdroj: Veronika Palarcová
5.

Namočené rožky vyžmýkame a pridáme k mäsu spolu s nastrúhaným syrom.

Ďalej pridáme nastrúhaný syr a namočené rožky.
Ďalej pridáme nastrúhaný syr a namočené rožky.
Zdroj: Veronika Palarcová
6.

Zmes rukami dobre vymiešame a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a koreninami na fašírky.

Zmes ochutíme.
Zmes ochutíme.
Zdroj: Veronika Palarcová
7.

Opäť dobre premiešame. Ak je zmes príšliš riedka, pridáme trochu strúhanky.

8.

Následne rukami vytvarujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.

Rukami vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke.
Rukami vytvarujeme fašírky a obalíme v strúhanke.
Zdroj: Veronika Palarcová
9.

Do panvice nalejeme olej a fašírky postupne opečieme.

Do panvice dáme olej.
Do panvice dáme olej.
Zdroj: Veronika Palarcová
10.

Z každej strany pečieme pár minút do zlatista. Upečené preložíme na kuchynskú utierku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

Fašírky vysmažíme do zlatista.
Fašírky vysmažíme do zlatista.
Zdroj: Veronika Palarcová
11.

Hotové fašírky podávame čerstvé s obľúbenou prílohou.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
12.

U nás ich servírujem so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
13.

Prajem vám dobrú chuť.

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
14.

Viac chutných receptov na fašírky nájdete TU: RECEPTY NA VÝBORNÉ FAŠÍRKY

Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Najlepšie fašírky - základný recept, FOTORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.7.2021 13:49 | |
+44 -88
Pol litra mlieka? To musi byt otrasne riedke rozpadajuce sa cesto
Anonymný nick
9.10.2021 11:54 | |
+155 -33
V tom mlieku sa maju namocit suche rozky ,a prebytocne mlieko sa da prec ,nie ze sa da pol litra do masa.
lubipe
1.3.2021 08:33 | |
+61 -29
Super tecept 🌝
10Chinaski
21.2.2019 12:57 | |
+75 -62
Bez cibule , no s tvrdým syrom. Výborne
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...