Pridať recept

Kelový prívarok s falošným gulášom

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kel
4 ks
zemiaky
soľ
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
4 ks
špekáčiky
1 ks
cibuľa
1 PL
paradajkový pretlak
1 ČL
guľášového korenia
hladká múka
voda
vegeta
celé čierne korenie
majoránka
solamyl
olej

postup

Jeden väčší kel očistíme a nakrájame na kúsky ako kapustu. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Kel aj zemiaky dáme do väčšieho hrnca, podlejeme cca 1,5-2dl vody, dáme dusiť na miernom ohni, osolíme, dusí sa cca pol hodinku - 40min, treba vyskúšat, udusené rozmačkáme. Z hladkej múky a oleja si spravíme bielu zásmažku. Do roztlačeného kelu dáme prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, podľa chuti dosolíme. Takto ochutený kel zahustíme zásmažkou, prevaríme a hotovo. Falošný guľáš: cibuľu očistíme a nakrájame na drobno, dáme do hrnca a osmažíme. Špekáčiky si nakrájame na drobné kocky, pridáme k osmaženej cibuli a podlejeme cca 2dl vody. Pridáme 1PL paradajkového pretlaku, 1-2ČL gulášového korenia, trochu vegety, 3 guličky čierneho korenia, udusíme do mäkka stačí chvíľku, cca 10-15min - špekáčky sú rýchlo hotové. Do hotového dáme trochu majoránky /môžme, nemusíme/ a už nevaríme majoránka by nám zhorkla. Nakoniec zahustíme solamylom a hotovo. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť:)
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať