Burgundská hovädzinka
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
250
g
slanina
2
ks
mrkva
3
ks
cibuľa
150
g
šampiňóny
1
ks
paradajkový pretlak
3
strúčiky
cesnaku
500
ml
červené víno
worčestrová omáčka
tymian
soľ
mleté čierne korenie
olej
ryža
postup
Hovädzie mäsko prešpikujeme slaninou. Orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, a nakoniec pridáme rajčiakový pretlak a mäso. Zalejeme červeným vínom a dusíme v tlakovom hrnci. Po zmäknutí mäso vyberieme, omáčku zahustíme tmavou zápražkou, prevaríme a precedíme. Potom pridáme šampiňóny a dochutíme. Mäso pokrájame na plátky. Podávame so žemľovou knedľou alebo ryžou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.