Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Ryžové knedlíky s mrkvovo-tofu omáčkou

kucharka26
kucharka26
5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
ryža
1 šálka
pšeno
6 šálok
voda
múka podľa potreby

Omáčka

400 g
biele tofu
10 ks
mrkva
1,5 dl
voda
tekuté sladidlo

postup

1.
Ryžu a (horúcou vodou sparené) pšeno dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, potom zmiernime teplotu a prikryté varíme pomaly, pokým sa nevyparí všetka voda a obilniny nebudú mäkké.
2.
Mrkvu ostrúhame, narežeme na malé kusy a vložíme do mixéra.
3.
Rozmixovanú mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme do mäkka 10 min.
4.
Po uvarení necháme mrkvu vychladnúť. Potom k nej pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosladíme a vložíme na cca 3 hod. do chladničky.
5.
Uvarenú ryžu a pšeno necháme vychladnúť. Z vychladnutej hustej kaše tvarujeme knedlíky podľa vlastnej chuti.
6.
Ak sa nám bude zdať cesto príliš riedke, zahustíme ho múkou.
7.
Knedlíky hodíme do vriacej vody, povaríme cca 10 min. (kým nevyplavú na povrch), preložíme do misky a necháme vychladnúť. Podávame s tofu omáčkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...