Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Ryžové knedlíky s mrkvovo-tofu omáčkou

kucharka26
kucharka26
5
porcií
20
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 šálka
ryža
1 šálka
pšeno
6 šálok
voda
múka podľa potreby

Omáčka

400 g
biele tofu
10 ks
mrkva
1,5 dl
voda
tekuté sladidlo

postup

1.
Ryžu a (horúcou vodou sparené) pšeno dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme k varu, potom zmiernime teplotu a prikryté varíme pomaly, pokým sa nevyparí všetka voda a obilniny nebudú mäkké.
2.
Mrkvu ostrúhame, narežeme na malé kusy a vložíme do mixéra.
3.
Rozmixovanú mrkvu vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme do mäkka 10 min.
4.
Po uvarení necháme mrkvu vychladnúť. Potom k nej pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Podľa chuti dosladíme a vložíme na cca 3 hod. do chladničky.
5.
Uvarenú ryžu a pšeno necháme vychladnúť. Z vychladnutej hustej kaše tvarujeme knedlíky podľa vlastnej chuti.
6.
Ak sa nám bude zdať cesto príliš riedke, zahustíme ho múkou.
7.
Knedlíky hodíme do vriacej vody, povaríme cca 10 min. (kým nevyplavú na povrch), preložíme do misky a necháme vychladnúť. Podávame s tofu omáčkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...