Pridať recept

Farmárske zemiaky

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
celé varené zemiaky
1 ks
cibuľa
2 PL
masť
200 g
slanina
700 g
kyslá kapusta
4 PL
jemný kečup

postup

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošupíme a nakrájame na plátky. Na masti alebo troške oleja osmažíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu spolu so slaninkou. Pridáme kyslú kapustu, premiešame a podušíme domäkka. Na záver kapustu dosolíme a primiešame kečup. Kapustu zmiešame so zemiakmi, vložíme do vymasteného pekáča a zapečieme, alebo ak chceme aby boli zemiaky chrumkavé osmažíme ich na panvičke a potom vmiešame ku zemiačkom kyslú kapustu. Podávame s kyslým mliekom (Zakysankou).
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...