Pridať recept

Hŕstková polievka

ingrediencie

1 ks
paprika
2 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 hrsť
hŕstka
2 ks
mrkva
1 ks
klobása

postup

1.
Zmes na hrstkovú polievku (obsahuje šošovicu, bielu aj hnedú fazuľu, hrach a krúpy) poriadne umyjeme a dáme variť do väčšieho množstva neposolenej vody. Všetku zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame.
 
2.
Klobásu nakrájame na väčšie kúsky, približne na tretiny. Zeleninu pridáme do polievky, keď už sú fazule a hrach skoro mäkké.
3.
Polievku osolíme, orascujeme a varíme ďalších dvadsať minút. Potom pridáme klobásu a varíme ďalej.
4.
Keď je klobása uvarená pripravíme zápražku. Do panvice dáme zohrievať olej a do horúceho vsypeme hladkú múku a červenú papriku, popražíme a všetko spolu vylejeme do klokotajúcej polievky. Premiešame a pridáme ešte majoránku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať