Varená chlebová knedľa
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
500
g
chlieb
5
ks
vajce
1
štipka
soľ
2
PL
hladká múka
postup
Chlieb nakrájame na kocky, vajíčka a mlieko rozšľaháme s lyžičkou soli a štipkou muškátového orecha. So zmesou zalejeme chlebové kocky a rukou vypracujeme. Podľa potreby pridáme 2-4 lyžice hladkej múky. Utierku navlhčíme a vyžmýkame. Mokrými rukami na ňu vytvarujeme knedľu. Zavinieme a na oboch koncoch dobre uviažeme niťou, necháme však miesto na rast knedle počas varenia. Použijeme veľký hrniec. Knedľu vložíme do vriacej vody, necháme zovrieť, plameň zmiernime, hrniec prikryjeme a na miernom ohni pomaly varíme 45 minút. Knedľu opatrne vyberieme a pred krájaním necháme aspoň 30 minút chladnúť.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.