Pridať recept

Pagáčiky z maslového cesta

ingrediencie

250 g
kyslá smotana
250 g
hladká múka
250 g
maslo

postup

1.
Všetko to vložíme do vhodnej nádoby a dobre vymiesime. Vymiesené cesto vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. S maslovým cestom pracujeme rýchlo. Ja si ho zvyknem rozdeliť na dve časti a kým spracovávam prvú časť, druhá odpočíva v chladničke. Cesto nám nesmie teplom príliš zrednúť, inak sa s ním bude len veľmi ťažko pracovať.
 
2.
Vyberieme z misky, urobíme z neho guľku a tú na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku pol centimetra. Vykrajujeme tvary aké sa nám páčia a poukladáme na plech, ktorý nemusíme vymasťovať.
3.
Povykrajované pagáčiky natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou upraženého ľanu a sezamu. Alebo sezamom, alebo rascou, červenou paprikou, syrom. Čo kto má rád. Tak a šup do trúby. Musí byť predhriata na 170 stupňov. Upečieme do zlatova. Netrvá to dlho, asi 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Lístkujúce pagáčiky
Tajomstvo krásne lístkujúcich pagáčikov odhalené: Robíme ich takmer každý deň, ale túto FINTU pozná málokto + recepty
Najobľúbenejšie slané pochúťky Slovákov v rokmi overených receptoch. Máme pre vás bohatú ponuku domácich...