Pridať recept

Hrnčeková pizza

6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 g
droždie
1/2 ČL
soľ
1/2 ČL
kryštálový cukor
1 šálka
teplá voda
2,5 šálky
hladká múka
2 PL
olivový olej
2 PL
hrubá múka
podľa chuti
paradajkové pyré
podľa chuti
saláma
podľa chuti
šunka
podľa chuti
šampiňóny
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
čerstvé paradajky
podľa chuti
syr

postup

1.
V miske si pripravíme kvások : Zmiešame kvasnice, cukor a teplú vodu - necháme kysnúť. Z múky, olivového oleja, soli a kvásku vypracujem cesto. Necháme nakysnúť a potom cesto dáme na vymastený plech tak aby bolo tenučké.
 
2.
Na vrch si poukladáme podľa vlastnej fantázie a chuti (paradajkové pyré, šunka, saláma, čerstvé paradajky, čerstvé šampiňóny, kukurica a syr, alebo aj chilli papričku).
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 25 minút.
4.
Tip: Toto cesto si môžete pripraviť aj deň dopredu, vytvarujete z neho guličky - jedna by mala mať veľkosť na jednu pizzu, ktoré namočíme vodou a vložíme do mikroténového sáčka a odložíme do chladničky. Z tohto množstva Vám vyjdu 2-3 okrúhle pizze, záleží od veľkosti, ktorú zvolíte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
diabambulka
4.6.2014 19:49 | |
+3 -0
Recept som kontrolovala a naozaj múky tam ma byť 2 a 1/2 hrnček a hladkej múky, poprosiť opraviť:-) Ďakujem
Anonymný nick
24.5.2014 20:53 | |
+3 -2
tak toto je to najhorsie co som kedy citala a to som toho citala, varila a piekla veru dost (n) cesto sa vyslovene LEJE!!! *501* v recepte je asi chyba, odporucam dosypat asi salku aj dve hladkej muky! pomer mozes mat vyskusany, ale cesto na plech asi lejes, neexistuje aby bolo cesto v takomto pomere pevne a formovatelne do bochnikov!
paja2456
8.3.2014 13:00 | |
+8 -2
teraz som to skušala a podla mna tej muky je nejako málo ved to cesto by sa dalo aj vyliat také bolo riedke a nejaky divný recept uvidím ked sa to dorobý ešte so mtam pridala muku *503*
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...