Pridať recept

Bolonské špagety s tofu

ingrediencie

1 balíček
špagety
400 g
paradajka
2 ks
lahôdkové tofu
2 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
5 strúčikov
cesnaku
0,4 dl
olej
1 ks
bujón
trochu
paradajkové pyré
4 ks
bobkový list
trochu
sušená bazalka
trochu
tymian
trochu
oregano
trochu
muškátový orech mletý
trochu
cukor
olivový olej
podľa chuti
soľ

postup

1.
Mrkvu spolu s cibuľou pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Osolíme, pridáme bobkový list. Podlejeme vodou a pridáme bujón. Dusíme domäkka.
 
2.
Potom na panvicu pridáme rukou roztlačené tofu, pyré, ošúpané a pokrájané paradajky. Dusíme asi takých 10 minút. Potom pridáme všetky zvyšné koreniny a pretlačený cesnak. Chvíľu povaríme.
3.
Na záver omáčku dochutíme cukrom a olivový olejom a podávame s špagetami, ktoré sme uvarili vo vriacej osolenej vode.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať