Košíčky plnené mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
teľací brzlík
200
g
hydinové mäso
150
g
huby
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
2,5
dl
smotanová omáčka
trochu
petržlenová vňať
1
ks
bobkový list
trochu
čerstvý tymián
trochu
soľ
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Teľací brzlík odblaníme, dobre očistíme a uvaríme vo vývare alebo vo vode, do ktorej sme dali mrkvu, cibuľu, bobkový list, tymián, zelenú petržlenovú vňať a trocha soli.
2.
Mäkké mäso pokrájame na veľké kocky, dáme do rajnice, pridáme biele hydinové mäso pokrájané na malé kúsky, huby uvarené v slanej vode a citrónovou šťavou okyslenej vode, všetko rozriedime trochou vody, v ktorej sa varili huby a dusíme 6-8 minút.
3.
Potom odstavíme a zmiešame s jemnou smotanovou omáčkou. Upečené košíčky zohrejem v rúre, naplníme pripravenou zmesou a hneď podávame. Najllepšie je posypať postrúhaným syrom a na 5 minút dať zapiecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.