Pridať recept

Veľkonočná Paska

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
múka polohrubá
70 g
cukor
2 dl
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
100 g
maslo
20 g
droždie čerstvé
3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce

postup

1.

Z mlieka, cukru a droždia vypracujeme kvások a necháme vykysnúť. Zmiešame múku s vanilkovým cukrom, maslom a žĺtkami a pridáme k tomu kvások.

 
2.

Vypracujeme vláčne cesto (aspoň 10 minút hnetieme), ktoré necháme asi 1 hod. kysnúť. Z cesta urobíme bochník a dáme ho na vymastený plech (najlepšia je okrúhla tortová forma, bochník bude krásny guľatý).

3.

Necháme ho ešte chvíľku nakysnúť. Vrch bochníka nakrojíme do kríža, potrieme vajíčkom, posypeme mandľami (nemusí byť) a pečieme cca 40 minút pri 180-190 st. My robíme väčšinou aspoň dva, lebo jeden sa zje ešte za tepla,-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
7LUKAS
3.4.2021 12:59 | |
+6 -2
urcite treba pridat sol.
rimanka129
23.12.2018 17:57 | |
+7 -6
pridala som štipku soli a nič sa nepokazilo-vyborna
barborka19885
26.3.2016 15:44 | |
+9 -7
Pasku som upiekla a je vyborna... Ale cesto sa mi uz pri mieseni zdalo byt riedke a mala som obavy,ze z toho teda bochnik nevytvarujem a radsej som cesto dala do srncieho chrbta.. A dobre som urobila lebo sa naozaj roztieklo.. Ale chuti naozaj vynikajuco :)
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...