Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Maková kaša s ryžou a cestovinami

kucharka26
kucharka26
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
uvarená ryža
250 g
uvarené kukuričné cestoviny - písmenká
2 PL
mletý mak
2 PL
kokos
600 ml
sójové mlieko
1 KL
škorica
1/4 KL
kardamón
7 ks
slivky
sladidlo

postup

1.
Slivky si nakrájame na menšie kusy (pár si ich necháme na ozdobu).
2.
Do hrnca vylejeme mlieko a pridáme k nemu mak. Privedieme ho k varu a necháme cca 3 min. povariť. Potom pridáme kokos a sladidlo (stéviu, cukor, med) podľa chuti.
3.
Po 5-tich minútach varenia pridáme k mlieku uvarené cestoviny a ryžu.
4.
Ochutíme škoricou a kardamonom, premiešame a necháme variť 10 min. na miernom plameni. Podľa potreby dolejeme mlieko/vodu, ak sa nám bude zdať kaša hustá.
5.
Nakoniec pridáme ku kaši slivky. Necháme trochu vychladnúť a podávame. Chladením kaša ešte trochu zhustne, preto doporučujem pridať počas varenia viac mlieka.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
afona2
26.10.2013 18:46 | |
+0 -0
(y) Ahoj.Pozeral som sa na Tvoje recepty,sú perfektné. Určite si niekoľko z nich pripravím,hlavne tie super kaše z ryže.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...