Pridať recept

FOTORECEPT: Gnocchi z tekvice hokaido

2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 ks
tekvica hokkaido
1 PL
semiačka chia náhrada vajca
podľa chuti
celozrnná múka, soľ, muškátový orech mletý škorica

postup

1.
Pripravíme si tekvice, nakrájame
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
 
2.
dáme na plech a do rúry upiecť, pečieme cca 45 minút.
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
3.
Potom hmotu rozmixujeme, pridáme koreníiny a namočené chia semiačka...
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
4.
...Postupne pridávame múku. Cesto by malo byť ľahko lepkavé a celistvé. Tiež by sa nám mali ľahko z cesta tvoriť guličky. Pozor aby ste neprisypali múky viac, potom by neboli mäkké.
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
5.
Z cesta tvoríme menšie guličky, ktoré potom vidličkou vytvarujeme gnocchi
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
6.
Uvaríme ich v osolenej vode, keď vyplávajú napovrch, sú uvarené.
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
7.
Podávame so špenátovo-bazalkovým pestom, alebo s nejakou omáčkou. Vhodný je aj šalát, ja som mala cviklový a kapustový s pomarančom a petržlenom.
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Fotorecept: Gnocchi z tekvice hokaido
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hokkaido tekvica
Tekvica Hokkaido - oranžové zlato
Oranžová hokkaido tekvica sa v posledných rokoch čoraz častejšie využíva aj v našich kuchyniach. Niet divu, je...
Domáce gnocchi
Pripravte si s nami domáce gnocchi s jednoduchou omáčkou z masla a parmezánu
Príprava takzvaných talianskych šúľancov je naozaj rýchla. A na dochutenie potrebujete len zopár surovín...
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Krájanie tekvice môže byť tvrdý oriešok: Poznáme trik, ako si to uľahčiť
Narezať tekvicu môže byť ťažké a často i nebezpečné. Tu je zopár rád, ako to urobiť s ľahkosťou.
Perfektne pripravené zemiaky: Toto sú ich tajomstvá!
Perfektne pripravené zemiaky: Toto sú ich tajomstvá!
Zemiaky patria k najtradičnejším potravinám v našich končinách. Nie každý ich má však rád a nie vždy sú...
Zapekané gnocchi so šunkou a nivou
Super chutný obed: Domáce gnocchi zapečené so šunkou a nivou
Takto si predstavujeme chutný, delikátny, a pritom super jednoduchý obed.