Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bazové cukríky

lucietta13
lucietta13
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 dl
voda
200 g
cukor
10 ks
baza
1 ČL
solamyl
2 PL
práškový cukor
1 štipka
citrodeko

postup

1.
Kvety bazy skontrolujeme, či v nich niekto nebýva, ostriháme drobné kvietky, ktoré namočíme v deci vody na celú noc. Veľmi s nimi netraste, aby neopadal všetok peľ, ten je dôležitý. Misku na noc niečím prikryte, aby sa voda neodparovala.
2.
Na druhý deň výluh zlejeme, zmiešame so s cukrom a citrodekom a a dáme variť. Premiešame iba na začiatku, potom už nemiešame. Varíme asi 15 minút, potom zmes skontrolujeme. Keď ju dáme do misky so studenou vodou a ona začne tuhnúť, je to hotové.
3.
Nachystáme si do misky zmes práškového cukru a solamilu a plech si potrieme olejom. Potom do plechu vylejeme hmotu a necháme trošku vychladnúť. Potom si naolejujeme ruky, z hmoty (pozor, horúca!!!) vytvarujeme guľu, aby pomalšie chladla, odždibávame kúsky hmoty a tvarujeme ich do guličiek.
4.
Tie potom hádžeme do misky s práškovým cukrom a solamilom, ktorými cukríky obalíme. Čo sa nespapá hneď veľa toho nebude) odložíme do vzduchotesnej nádoby, aby sa nám cukríky zvlhnutíme nezliali do jednej hmoty.
5.
Ďalšia možnosť je to rozotrieť na plech a počkať, kým to stuhne. potom to nalámať na kúsky a obaliť cukrom. Je to však zložitejšie a cukríky potom majú ostré hrany, ktoré režú jazyk. Po osobnej skúsenosti odporúčam guličky :-)

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dagmar117
13.5.2014 17:47 | |
+0 -0
zrazu tu postup je___ ďakujem !!!!
dobruchut.sk
13.5.2014 21:23 | |
+2 -0
ospravedlňujeme sa, mali sme technický problém na stránke, už je odstránený
dagmar117
13.5.2014 17:46 | |
+0 -0
na čo je takýto recept ? kde je postup ?veľmi som to chcela skúsiť,ale 200 g cukru sa mi zdá na 1 dl vody veľa !!! tak ako ďalej ?????
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...