Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné vianočné medovníčky

dobruchut.sk
dobruchut.sk
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
1/2 cl
škorica
500 g
hladká múka
3 PL
med
190 g
práškový cukor
125 g
Hera
1 ks
perníkové korenie
1 cl
sóda bikarbóna

Poleva

200 g
práškový cukor
vaječný bielok
1 cl
solamyl

postup

Do misky dáme všetky ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 0,5 - 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme v horúcej rúre na vymastenom plechu asi 5 minút. Hneď po upečení ešte horúce ich natierame rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s jednou lyžicou silnej čiernej kávy. Necháme vychladnúť a uschnúť a potom ich môžeme začať zdobiť. Polevu si pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do misy a mixérom miešame asi 15 minút. Dôkaz, že poleva je hotová je krásny lesk a keď po nej prejdete koncom varechy, ostane vám tzv. cestička. Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...