Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné vianočné medovníčky

dobruchut.sk
dobruchut.sk
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vajce
1/2 cl
škorica
500 g
hladká múka
3 PL
med
190 g
práškový cukor
125 g
Hera
1 ks
perníkové korenie
1 cl
sóda bikarbóna

Poleva

200 g
práškový cukor
vaječný bielok
1 cl
solamyl

postup

Do misky dáme všetky ingrediencie a spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť minimálne 1 hodinu v chladničke. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca. 0,5 - 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary a pečieme v horúcej rúre na vymastenom plechu asi 5 minút. Hneď po upečení ešte horúce ich natierame rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s jednou lyžicou silnej čiernej kávy. Necháme vychladnúť a uschnúť a potom ich môžeme začať zdobiť. Polevu si pripravíme tak, že všetky suroviny dáme do misy a mixérom miešame asi 15 minút. Dôkaz, že poleva je hotová je krásny lesk a keď po nej prejdete koncom varechy, ostane vám tzv. cestička. Veľa šťastia pri pečení a dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...