Pridať recept

Smotanová pečeň s pórom

ingrediencie

140 g
pancetta
450 g
teľacia pečeň
300 g
pór
15 g
maslo
350 ml
hovädzí vývar
2 PL
svetlý balzamový ocot
4 PL
polotučná smotana

postup

1.
Na panvici s hrubým dnom opražíme slaninu nakrájanú na drobné kocky. Musí mať zlatistú farbu a potom ju vyberieme dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na kuchynskej utierke.
 
2.
Do panvice pridáme pečeň a sprudka ju opečieme z každej strany 2 minúty. Vyberieme ju a spolu s pancettou odložíme na teplé miesto.
3.
Do panvice pridáme na šikmé kolieska nakrájaný pór a ak treba pridáme maslo. Pražíme za stáleho miešania približne 30 sekúnd. Vmiešame vývar a necháme zovrieť. Na miernom ohni varíme približne 3 minúty.
4.
Vmiešame balzamový ocot a do panvice vrátime pečeň spolu s pancettou. Vlejeme smotanu a necháme ju prejsť varom. Ak je treba, dochutíme a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať