Pridať recept

Hovädzí burger s plesňovým syrom

ingrediencie

500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
2 KL
tymian
2 KL
dijonská horčica
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
4 PL
rokfort
4 ks
žemľa

postup

1.
Do misy dáme mleté hovädzie mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, sušený tymián a dijonskú horčicu. Dochutíme soľou, korením a poriadne premiešame. Zmes sformujeme na 8 rovnakých guľôčok a potom stlačíme na placku.
 
2.
Na 4 placky položíme lyžicu rozmrveného rokfortu a zakryjeme ich zvyšnými plackami. Pritlačíme, aby nebolo vidno syr. Burgery potrieme trochou oleja a opražíme v rozpálenej panvici na oleji alebo na grile (približne 12 minút). Podávame v žemli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať