Pridať recept

FOTORECEPT: Cesnaková pasta

ingrediencie

1000 g
cesnak očistený
400 g
soľ

postup

1.
Očistíme si cesnak a odvážime si soľ. Na 1kg cesnaku pridávame menej ako 0,5 kg soli! ( osvedčené máme 400 g ),
Fotorecept: Cesnaková pasta
Fotorecept: Cesnaková pasta
Zdroj: hviezdickaZ
 
2.
Cesnak pomelieme a zmiešame spolu so soľou.
Fotorecept: Cesnaková pasta
Fotorecept: Cesnaková pasta
Zdroj: hviezdickaZ
3.
Cesnakovú pastu plníme do malých umytých pohárov a sterilizujeme 10 min./ 100 st. Otvorenú pastu skladujeme v chladničke.
Fotorecept: Cesnaková pasta
Fotorecept: Cesnaková pasta
Zdroj: hviezdickaZ
4.
Je to vynikajúca pasta vhodná na dochutenie jedla.
Fotorecept: Cesnaková pasta
Fotorecept: Cesnaková pasta
Zdroj: hviezdickaZ
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
16.4.2014 21:02 | |
+46 -3
urobila som tiež cesnakovu pastu,ale mi to zozelenela -ako tráva neviem prečo 8:|
eva.to
28.10.2013 09:04 | |
+12 -7
Ešte spolu s tým zomelte kilo červených feferóniek. (y) Výborné na maslový chlieb. Keď behám okolo chladničky ako divá mačka a neviem čo by som zjedla, toto mi vždy vyplní chuť. A vôbec to netreba sterizlizovať. :P
Anonymný nick
31.10.2013 17:20 | |
+10 -9
a po čase takto sterilizovaný cesnak nestmavne alebo nestratí na chuti, pretože nesterilizovaný zvykne?
hviezdickaZ
1.11.2013 13:52 | |
+14 -15
@eva.to - Neviem si dost dobre predstavit,naco by som si mala pomliet cesnak s kilo feferonkami . Nechapem totiz tomu ucelu. Cesnakova pasta sa pouziva do varenych a pecenych jedal... Urcite by to bolo nejedle,pretoze je slana ... 8:|
hviezdickaZ
1.11.2013 13:57 | |
+5 -14
@jar-ja123 - cesnakovu pastu skladujem v chladnicke,zatial sa mi este nepokazil. Viem,ze ked sa nesterilizoval,tak stmavol. Inak cht nestrati,treba ho pridat vzdy na konci varenia a nevarit.... A samozrejme menej solit.
Podobné články
Zaváranie
2 triky, ktoré vám uľahčia zaváraciu sezónu
Na zaváranie nepotrebujete mať skúsenosti. Ale dobré rady a drobné vylepšenia sú vždy kľúčom k úspechu.
Tradičný marhuľový džem
Letná súťaž s Dr.Oetker: Poklady zo špajze
Leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu. Jar a leto sú šťastné mesiace pre každého, kto fandí zdravému...
Letné džemovanie sa začína
S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou.
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Najlepší a najjednoduchší cesnakový chlieb: Toto musíte vyskúšať
Názory na cesnak sa rôznia. Niektorí ho nemôžu cítiť, iní prisahajú na jeho liečivé vlastnosti. A...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...