Pridať recept

Baklažán Parmigiana

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
baklažán
2 KL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
350 g
passata
200 g
paprika pimento
1 KL
zmes sušených byliniek
25 g
parmezán
125 g
mozzarella
25 g
píniové jadierka

postup

1.
Gril rozpálime na strednú teplotu. Baklažány umyjeme, odstránime im stopky a nakrájame ich na plátky hrubé približne 1 cm. Rozložíme ich na grilovaciu mriežku a grilujeme 10 minút. Raz ich obrátime, musia byť mierne hnedé a mäkké.
 
2.
Medzitým si predhrejeme rúru na 220°C. V panvici rozpálime olej a prelisovaný cesnak jemne opražíme. Vmiešame passatu, papriky pimento z konzervy nakrájané nadrobno a bylinky. Zmes necháme prejsť varom.
3.
1/3 grilovaných baklažánov dáme do veľkej ohňovzdornej misy. Na ne nalejeme 1/3 horúcej zmesy a rovnomerne ju rozotrieme. Potom nasypeme vrchovatú lyžicu parmezánu. Takto pokračujeme aj s ďalšími vrstvami.
4.
Na poslednú vrstvu naukladáme plátky mozzarely. Posypeme ju píniovými jadierkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút, alebo kým syr nebude bublať. Podávame ihneď.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)