Baklažán Parmigiana
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
2
KL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
350
g
passata
200
g
paprika pimento
1
KL
zmes sušených byliniek
25
g
parmezán
125
g
mozzarella
25
g
píniové jadierka
postup
1.
Gril rozpálime na strednú teplotu. Baklažány umyjeme, odstránime im stopky a nakrájame ich na plátky hrubé približne 1 cm. Rozložíme ich na grilovaciu mriežku a grilujeme 10 minút. Raz ich obrátime, musia byť mierne hnedé a mäkké.
2.
Medzitým si predhrejeme rúru na 220°C. V panvici rozpálime olej a prelisovaný cesnak jemne opražíme. Vmiešame passatu, papriky pimento z konzervy nakrájané nadrobno a bylinky. Zmes necháme prejsť varom.
3.
1/3 grilovaných baklažánov dáme do veľkej ohňovzdornej misy. Na ne nalejeme 1/3 horúcej zmesy a rovnomerne ju rozotrieme. Potom nasypeme vrchovatú lyžicu parmezánu. Takto pokračujeme aj s ďalšími vrstvami.
4.
Na poslednú vrstvu naukladáme plátky mozzarely. Posypeme ju píniovými jadierkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 15 minút, alebo kým syr nebude bublať. Podávame ihneď.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.