Paradajková polievka s klobáskou
4
porcie
29
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vegetariánska klobása
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
ks
čili paprička
2
ks
červená cibuľa
2
ks
červená paprika
400
g
paradajky z konzervy
300
ml
zeleninový vývar
1
PL
passata
trochu
rozmarín
postup
1.
Na grile do zlatista ugrilujeme vegetariánske klobásky z oboch strán. Odložíme ich nabok.
2.
Medzitým do kastróla nalejeme olivovým olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, čili papričku a papriku. Prikryjeme a pražíme 6 minút na miernom ohni.
3.
Vmiešame pokrájané paradajky z konzervy, zeleninový vývar a passatu. Necháme zovrieť a na miernom ohni dusíme 10 minút. Klobásu pokrájame na kolieska.
4.
Polievku vylejeme do mixéra a zmixujeme (nemusí byť úplne dohladka). Vrátime ju do kastróla, pridáme klobásku a prehrejeme. Posypeme rozmarínom a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.