Pridať recept

Indické zemiaky so špenátom a šošovicou

Indické zemiaky so špenátom a šošovicou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

750 g
zemiaky
250 g
špenátové listy
4 PL
arašidový olej
1 ks
cibuľa
2 PL
ďumbier
1 ks
zelená čili paprička
1 KL
mletý koriander
1/4 KL
kurkuma
2 balíčky
uvarená šošovica
2 strúčiky
cesnaku
1/2 KL
rímska rasca
2 PL
koriander

postup

1.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na väčšie kúsky. Varíme ich približne 10 minút vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a odložíme nabok.
 
2.
Špenát dáme do paráka nad zemiaky na približne 3 minúty. Alebo špenát vložíme do mikroténového vrecka, ktoré poprepichujeme. Vložíme ho do mikrovlnnej rúry a taktiež 3 minúty varíme. Dáme ho do sita a vytlačíme z neho čo najviac tekutiny.
3.
Rozohrejeme väčšiu panvicu a pridáme 3 lyžice oleja. Vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme 2 minúty. Potom vmiešame postrúhaný ďumbier, nadrobno nakrájanú čili papričku zbavenú semien, koriander a kurkumu. Pražíme ešte niekoľko sekúnd a pridáme uvarené zemiaky. Špenát vmiešame do tejto zmesi spolu so šošovicou. Dochutíme a prehrejeme.
4.
Kým sa zemiaková zmes ohrieva v panvici rozpálime zvyšný olej. Opražíme na ňom nadrobno nakrájaný cesnak a rímsku rascu. Vmiešame polovicu nasekaného koriandra. Do teplej misy naložíme zemiakovú zmes a posypeme ju cesnakovo-rascovou zmesou. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.