Pridať recept

Zemiakovo-hubový koláč

6
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky v šupke
250 g
hladká múka
250 g
šampiňóny
100 g
tvrdý syr
4 ks
vajce
1 PL
vegeta
1 dl
vlažné mlieko
1/2 kocka
droždie
1 dl
rastlinný olej
1 PL
pažitka sušená

postup

1.
4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista.
 
2.
Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla.
3.
Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť polo riedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlo kyske.
4.
Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gatta71
6.2.2014 21:57 | |
+1 -0
vyzera skvelo, musim skusit... dakujem... (y)
ikzm1
7.2.2014 09:10 | |
+2 -0
Namiesto sušenej pažítky sú dobré aj nasekané mladé lístky petržlenu. Kraj petržlenu pri stonke odrežem, dám do tanierika, zalejem vodou a do týždňa vyrastú mladé lístky, ktoré sú dobré aj do pomazánok. ;)
paula054
22.1.2014 08:45 | |
+2 -0
Dakujem za receptik, mam rada hriby na vsetky sposoby, ale takto som este nerobila. Vyskusam. (y)
ikzm1
22.1.2014 09:03 | |
+1 -0
Aj ja som to robil prvý krát... :)
Anonymný nick
8.4.2014 22:46 | |
+0 -0
S hribami to musi byt este lepsie ako so smpinonmi. Maju vyrazdnejsiu chut.
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...