Pridať recept

Zapečené zemiaky s kalerábom

ingrediencie

600 g
zemiaky
štipiek
soľ
300 g
šampiňóny
30 g
maslo
5 ks
kaleráb
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový oriešok
60 g
slanina
200 g
syr Gouda
2 PL
strúhanka

postup

1.
Zemiaky umyjeme, uvaríme v osolenej vode a vychladnuté ošúpeme. Nakrájame ich na plátky spolu so šampiňónmi. Na panvici si rozpálime maslo a opražíme na ňom šampiňóny.
 
2.
Kaleráb očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. V hrnci so slanou vodou ho varíme približne 10 minút (vodu si odložíme). Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, na dno dáme hubovú zmes, na ne rozložíme zemiaky a kaleráb.
3.
Vo vývare z kalerábu rozmiešame soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a prelejeme ním zeleninu. Potom ju posypeme nastrúhaným syrom, strúhankou, polejeme vyškvarenou slaninou a pečieme. Približne 20 minút a podávame s jogurtovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.