Sedliacky paprikáš
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
trochu
olej
2
ks
cibuľa
štipiek
soľ
1
PL
mletá červená paprika
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
rasca
2
PL
paradajkový pretlak
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtky. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, soľ, mletú papriku, prelisovaný cesnak, rascu a paradajkový pretlak. Všetko premiešame a dusíme 10 minút.
2.
Vlejeme 200 ml horúcej vody a na miernom ohni prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia nemiešame, len potrasieme panvicou. Keď sa voda vyparí a zemiaky sú mäkké panvicu odstavíme. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.