Pridať recept

Sedliacky paprikáš

ingrediencie

500 g
zemiaky
trochu
olej
2 ks
cibuľa
štipiek
soľ
1 PL
mletá červená paprika
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
rasca
2 PL
paradajkový pretlak

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtky. Na panvici rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, soľ, mletú papriku, prelisovaný cesnak, rascu a paradajkový pretlak. Všetko premiešame a dusíme 10 minút.
 
2.
Vlejeme 200 ml horúcej vody a na miernom ohni prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia nemiešame, len potrasieme panvicou. Keď sa voda vyparí a zemiaky sú mäkké panvicu odstavíme. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt i paprikáš majú veľmi podobný základ, ktorý pochádza z krajiny výnimočne chutnej papriky...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.