Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-rumové špaldové buchtičky

kucharka26
kucharka26
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
sójové mlieko
2 ks
žĺtok
100 g
maslo
1 ks
kôra z citróna
7 g
sušené droždie
1 KL
tekuté sladidlo Stévia

Maková náplň

200 g
mletý mak
300 ml
sójové mlieko
2,5 PL
rum
2 PL
maslo
1 KL
škorica
1/2 KL
perníkové korenie
1 PL
tekuté sladidlo Stévia
50 g
maslo na potretie pred pečením
50 ml
mlieko na potretie po upečení

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky na chleba v tomto poradí: Mlieko, roztopené vlažné maslo, žĺtka, sladidlo, citrónová kôra, štipka soli, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme cesto spracovať a vykysnúť. Celý proces trvá zhruba 90 min.
2.
Medzitým si pripravíme makovú náplň. Mletý mak dáme na panvicu (do hrnca), zalejeme mliekom a privedieme k varu. Na miernom plameni povaríme cca 5 min.
3.
Potom k nemu pridáme maslo, sladidlo podľa chuti, škoricu, perníkové korenie a premiešame. Povaríme ešte 5 min. Môžeme pridať i hrsť sušených hrozienok.
4.
Vykysnuté cesto si rozdelíme cca na 25 rovnakých častí.
5.
Každú časť rukami jemne roztiahneme na placku, naplníme makom a zavinieme.
6.
Buchtičky uložíme spojom nadol na maslom vymazaný pekáč a zo všetkých strán ich potrieme roztopeným maslom. Necháme kysnúť ďalších 20 min. Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
7.
Podkysnuté buchtičky vložíme do rúry, znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 30-35 min. Ešte teplé ich pomažeme vlažným mliekom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...