Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Makovo-rumové špaldové buchtičky

kucharka26
kucharka26
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
špaldová múka jemne mletá
250 ml
sójové mlieko
2 ks
žĺtok
100 g
maslo
1 ks
kôra z citróna
7 g
sušené droždie
1 KL
tekuté sladidlo Stévia

Maková náplň

200 g
mletý mak
300 ml
sójové mlieko
2,5 PL
rum
2 PL
maslo
1 KL
škorica
1/2 KL
perníkové korenie
1 PL
tekuté sladidlo Stévia
50 g
maslo na potretie pred pečením
50 ml
mlieko na potretie po upečení

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky na chleba v tomto poradí: Mlieko, roztopené vlažné maslo, žĺtka, sladidlo, citrónová kôra, štipka soli, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme cesto spracovať a vykysnúť. Celý proces trvá zhruba 90 min.
2.
Medzitým si pripravíme makovú náplň. Mletý mak dáme na panvicu (do hrnca), zalejeme mliekom a privedieme k varu. Na miernom plameni povaríme cca 5 min.
3.
Potom k nemu pridáme maslo, sladidlo podľa chuti, škoricu, perníkové korenie a premiešame. Povaríme ešte 5 min. Môžeme pridať i hrsť sušených hrozienok.
4.
Vykysnuté cesto si rozdelíme cca na 25 rovnakých častí.
5.
Každú časť rukami jemne roztiahneme na placku, naplníme makom a zavinieme.
6.
Buchtičky uložíme spojom nadol na maslom vymazaný pekáč a zo všetkých strán ich potrieme roztopeným maslom. Necháme kysnúť ďalších 20 min. Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov.
7.
Podkysnuté buchtičky vložíme do rúry, znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 30-35 min. Ešte teplé ich pomažeme vlažným mliekom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...