Pridať recept

Čučoriedkový koláč s mandľovou drobeničkou

Čučoriedkový koláč s mandľovou drobeničkou
Zdroj: kulinar1

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka
20 g
droždie
150 ml
mlieko
1 ČL
krupicový cukor
100 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce na potretie
1 ks
citrónová kôra
štipiek
soľ
trochu
maslo na vymastenie

Náplň

800 g
čučoriedka
100 g
med

Drobenička

60 g
maslo
40 g
kryštálový cukor
20 g
vanilkový cukor
80 g
polohrubá múka
80 g
mleté mandle

postup

1.
Droždie s lyžičkou cukru vymiešame do hladkej kaše, zalejeme vlažným mliekom, zaprášime trochou múky, zamiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odstáť.
 
2.
Do kvásku pridáme múku, 2 žĺtky, rozpustené vlažné maslo, štipku soli, citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto, zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme cca 45 minút kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vytvarujeme rovnomerne na maslom vymastenom plechu. Na cesto vložíme čučoriedky zmiešané s medom. Čučoriedkovú zmes zasypeme mandľovou drobeničkou, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 170°C 20-30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať