Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Pudingový koláč s čučoriedkovou polevou

kulinar1
kulinar1
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce

Puding

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

300 g
čučoriedka
50 g
cukor
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla vytvoríme medzi prstami drobivé cesto.
2.
Vanilkový puding rozmiešame v troške studeného mlieka, zbytok mlieka privedieme k varu spoločne s cukrom, prilejeme rozmiešaný puding a asi 2 minúty povaríme kým nezhustne.
3.
Polovicu cesta vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotový teplý puding rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 30 minút pokiaľ cesto nezružovie.
4.
Čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Koláč podávame preliaty čučoriedkovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...