Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč s čučoriedkovou polevou

kulinar1
kulinar1
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce

Puding

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

300 g
čučoriedka
50 g
cukor
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla vytvoríme medzi prstami drobivé cesto.
2.
Vanilkový puding rozmiešame v troške studeného mlieka, zbytok mlieka privedieme k varu spoločne s cukrom, prilejeme rozmiešaný puding a asi 2 minúty povaríme kým nezhustne.
3.
Polovicu cesta vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotový teplý puding rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 30 minút pokiaľ cesto nezružovie.
4.
Čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Koláč podávame preliaty čučoriedkovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...