Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pudingový koláč s čučoriedkovou polevou

kulinar1
kulinar1
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

600 g
polohrubá múka
250 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce

Puding

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

300 g
čučoriedka
50 g
cukor
100 g
smotana na šľahanie

postup

1.
Z múky, cukru, vajca a zmäknutého pokrájaného masla vytvoríme medzi prstami drobivé cesto.
2.
Vanilkový puding rozmiešame v troške studeného mlieka, zbytok mlieka privedieme k varu spoločne s cukrom, prilejeme rozmiešaný puding a asi 2 minúty povaríme kým nezhustne.
3.
Polovicu cesta vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotový teplý puding rozlejeme na cesto a zasypeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do rúry a pečieme na 180°C asi 30 minút pokiaľ cesto nezružovie.
4.
Čučoriedky prehrejeme s cukrom a necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do čučoriedok. Koláč podávame preliaty čučoriedkovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...