Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou

kucharka26
kucharka26
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
špaldová múka jemne mletá
2 ks
vajce
150 ml
vlažná voda
1 PL
soľ

Plnka

400 g
tofu biele
25 ml
vlažná voda
3 KL
soľ
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
čierne mleté korenie
5 ks
pažitka
5 ks
cibuľa
150 g
maslo k cibuli
100 g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
8.
Uvarené pirohy preložíme do misy, polejeme roztopeným maslom a podávame s osmaženou cibuľkou a pažitkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
umyvacka riadu finish
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Ľahká, efektívna a žiarivá cesta k čistému riadu
Neznášate každodenné umývanie riadu? Preskúmajte pádne dôvody, prečo si konečne zaobstarať automatickú umývačku.
Domáceho perníkové korenie
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vianočné pečenie sa blíži, pripravte si domáce perníkové korenie!
Vôňa perníkov alebo medovníkov neodmysliteľne patrí k Vianociam a čarovnej atmosfére, ktorú so sebou vianočné sviatky...
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov, môžeme si ju...