Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou

kucharka26
kucharka26
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
špaldová múka jemne mletá
2 ks
vajce
150 ml
vlažná voda
1 PL
soľ

Plnka

400 g
tofu biele
25 ml
vlažná voda
3 KL
soľ
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
čierne mleté korenie
5 ks
pažitka
5 ks
cibuľa
150 g
maslo k cibuli
100 g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie

postup

1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
8.
Uvarené pirohy preložíme do misy, polejeme roztopeným maslom a podávame s osmaženou cibuľkou a pažitkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...