Pridať recept

Petržlenová polievka s lososom

ingrediencie

800 g
petržlen
3 ks
zemiaky
1 ks
pór
30 g
maslo
1 kocka
zeleninový bujón
trochu
petržlenová vňať
2 PL
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
120 g
údený losos
1/5 liter
smotana

postup

1.
Na rozpustenom masle krátko opražíme nakrájaný petržlen, zemiaky a pór. Potom zalejeme vývarom zo zeleninového bujónu a na miernom ohni varíme do mäkka.
 
2.
Vmiešame smotanu a polievku najemno rozmixujeme. Podľa chuti osolíme, okoreníme a okyslíme citrónovou šťavou.
3.
Lososa a petržlenovú vňať nakrájame na slíže a ozdobíme polievku v tanieroch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať