Pridať recept

Zemiakové plnené knedličky

ingrediencie

600 g
uvarené zemiaky v šupke
125 g
škrobová múčka
2 ks
vajce
40 g
hrubá krupica
trochu
soľ
trochu
hrubá múka
podľa chuti
údené mäso

postup

1.
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme škrobovú múčku, krupicu, osolíme a pridáme vajce.
 
2.
Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. Nenechávame ho odležať, ale hneď vytvoríme valec, rozdelíme na tri diely a urobíme knedlíky, ktoré plníme na kocky pokrájaným údeným mäsom.
3.
Varíme 4 minúty, potom knedlíky obrátime a varíme ďalšie 4 minúty. Po vytiahnutí z vody ich prepichneme vidličkou, aby z nich vyšla para.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať