Španielsky vtáčik
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2
PL
horčica
4
ks
údená slanina
1
ks
uvarené vajce natvrdo
2
ks
kyslá uhorka
120
g
klobása
trochu
olej
1/2
ks
cibuľa
1/2
KL
rasca
2
PL
paradajkový pretlak
1
PL
hladká múka
postup
1.
Hovädzie mäso pokrájame na 4 plátky, naklepeme, dochutíme soľou, korením a z jednej strany natrieme horčicou. Na natretú stranu uložíme plátok slaniny, 1/4 olúpaného vajíčka, kúsok kyslej uhorky, kúsok klobásky a zvinieme. Závitky uzavrieme špáradlami alebo niťou.
2.
Na panvici rozpálime olej a opražíme pripravené závitky zo všetkých strán. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a udržiavame v teple.
3.
Vo výpeku opražíme nasekanú cibuľu, pridáme rascu, závitky vložíme naspäť, podlejeme trochou vody, prilejeme paradajkový pretlak a prikryté dusíme na miernom ohni domäkka.
4.
Počas dusenia podľa potreby prilejeme trochu vody. Závitky vyberieme, odstránime z nich niť alebo špáradlo. Do omáčky vmiešame múku rozmiešanú v 100 ml vody a chvíľu povaríme. Závitky podávame s ryžou a pripravenou omáčkou.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.