Pridať recept

Plnené pečené teľacie karé

ingrediencie

1 kg
teľacie karé s kosťou
50 ml
olej
1 KL
soľ
3 strúčiky
cesnaku
3 ks
vajce
200 ml
mäsový vývar
1 stonka
rozmarín

postup

1.
Karé umyjeme, osušíme a čiastočne odblaníme. Dlhým nožom narežeme karé v strede tak, aby vznikol otvor na veľkosť vajca. Vajcia ošúpeme a naplníme do otvoru. Mäso previažeme niťou tak, aby bolo celé uzatvorené.
 
2.
V oleji rozmiešame soľ, prelisovaný cesnak a natrieme ním karé. Vložíme do pekáča, podlejeme vývarom, vložíme stonku rozmarínu, prikryjeme alobalom a pečieme približne 30 minút.
3.
Alobal odstránime, mäso podlejeme výpekom a upečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame výpekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaná roláda z palacinkového cesta
7 podrobných a overených receptov na fantastické slané rolády
Zaviňte plnky od výmyslu sveta do syra, špenátu, palacinky či mäska a vychutnajte si famózne slané rolády.
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...