Pridať recept

Zákusok tip-top

10
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
200 g
Hera
1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
ríbezľový lekvár
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Plnka č1
2 ks
jablko
2 PL
kakao
1 PL
žemľové omrvinky
1 PL
hladká múka
5 ks
vaječný bielok
Plnka č2
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
200 g
orechy
3 dl
mlieko
3 PL
polohrubá múka
poleva
5 ks
žĺtok

postup

Heru, práškový cukor, múku, vajce a prášok do pečiva spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a uložíme na plech, ktorý sme pred tým omastili a vysypali múkou. Lekvárom potrieme povrch. Jablká olúpeme, postrúhame a pridáme kakao, múku a žemľové omrvinky. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý navrstvíme na cesto a upečieme. Z mlieka a múky uvaríme kašu. Kašu necháme vychladnúť a primiešame mleté orechy. Pripravenou orechovou plnkou potrieme upečený vychladnutý koláč. Nalejeme polevu, pripravenú z vymiešaných žĺtkov a práškového cukru.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako vyskladať lístkové cesto do týchto 3 pochúťok?
Z lístkového cesta nemusíte tvoriť len rolády, slimákov či taštičky.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!