Zákusok tip-top
10
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
200
g
Hera
1
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
ríbezľový lekvár
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Plnka č1
2
ks
jablko
2
PL
kakao
1
PL
žemľové omrvinky
1
PL
hladká múka
5
ks
vaječný bielok
Plnka č2
200
g
práškový cukor
250
g
maslo
200
g
orechy
3
dl
mlieko
3
PL
polohrubá múka
poleva
5
ks
žĺtok
postup
Heru, práškový cukor, múku, vajce a prášok do pečiva spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a uložíme na plech, ktorý sme pred tým omastili a vysypali múkou. Lekvárom potrieme povrch. Jablká olúpeme, postrúhame a pridáme kakao, múku a žemľové omrvinky. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý navrstvíme na cesto a upečieme. Z mlieka a múky uvaríme kašu. Kašu necháme vychladnúť a primiešame mleté orechy. Pripravenou orechovou plnkou potrieme upečený vychladnutý koláč. Nalejeme polevu, pripravenú z vymiešaných žĺtkov a práškového cukru.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.