Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentovo-marhuľová buchta bez múky

kucharka26
kucharka26
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná polenta
150 g
kukuričný škrob
50 g
kokos
1/2 ks
prášok do pečiva
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
škorica
2 ks
vajce
70 g
maslo
2,5 PL
tekuté sladidlo Stévia
400 ml
marhuľový kompót
2 PL
kakao
čerstvé ovocie na ozdobu

postup

1.
Najskôr si v jednej miske zmiešame sypké tekutiny: polenta, škrob, kokos, prášok do pečiva, škorica a mletý muškátový oriešok. V druhej miske si vyšľaháme celé vajcia s roztopeným maslom a sladidlom.
2.
Sypké zmesi potom primiešame s vyšľahaným vajciam. Vznikne nám tuhá hmota, ktorá sa bude drobiť. Aby sa nám hmota dobre spojila, pridáme s nej vidličkou pomačkané zavárané marhule.
3.
Hotové cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao.
4.
Na dno vymastenej malej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm) navrstvíme svetlé cesto, na neho dáme tmavé cesto a vrch ozdobíme podľa chuti ľubovolným ovocím (použila som čerstvé mandarinky). Doporučujem čerstvé ovocie, zavárané by mohlo cesto príliš rozmočiť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BLIZENCEK819
4.11.2013 19:53 | |
+1 -0
ahoj, tento koláčik ma zaujal, vyzera byt chutný a nakolko som bezlepkáčka....fajn premna :-)...žiadna muka ..noo fantástické. Dkujem pekne v piatok mám volno ,tak ho vyskúšam. :)
KatusQa40
2.11.2013 22:56 | |
+0 -1
Ahoj velmi dobre vyzerá tento koláč a musí aj určiťe dobre chuťiť ja ho vyskúšam dakedy:D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...