Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Polentovo-marhuľová buchta bez múky

kucharka26
kucharka26
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

250 g
kukuričná polenta
150 g
kukuričný škrob
50 g
kokos
1/2 ks
prášok do pečiva
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1 KL
škorica
2 ks
vajce
70 g
maslo
2,5 PL
tekuté sladidlo Stévia
400 ml
marhuľový kompót
2 PL
kakao
čerstvé ovocie na ozdobu

postup

1.
Najskôr si v jednej miske zmiešame sypké tekutiny: polenta, škrob, kokos, prášok do pečiva, škorica a mletý muškátový oriešok. V druhej miske si vyšľaháme celé vajcia s roztopeným maslom a sladidlom.
2.
Sypké zmesi potom primiešame s vyšľahaným vajciam. Vznikne nám tuhá hmota, ktorá sa bude drobiť. Aby sa nám hmota dobre spojila, pridáme s nej vidličkou pomačkané zavárané marhule.
3.
Hotové cesto si rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao.
4.
Na dno vymastenej malej tortovej formy (použila som s priemerom 21 cm) navrstvíme svetlé cesto, na neho dáme tmavé cesto a vrch ozdobíme podľa chuti ľubovolným ovocím (použila som čerstvé mandarinky). Doporučujem čerstvé ovocie, zavárané by mohlo cesto príliš rozmočiť.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BLIZENCEK819
4.11.2013 19:53 | |
+1 -0
ahoj, tento koláčik ma zaujal, vyzera byt chutný a nakolko som bezlepkáčka....fajn premna :-)...žiadna muka ..noo fantástické. Dkujem pekne v piatok mám volno ,tak ho vyskúšam. :)
KatusQa40
2.11.2013 22:56 | |
+0 -2
Ahoj velmi dobre vyzerá tento koláč a musí aj určiťe dobre chuťiť ja ho vyskúšam dakedy:D
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...