Pridať recept

Hruškový lekvár

ingrediencie

hrušky
kryštálový cukor
želírovací prípravok

postup

Očistené a vykôstkované hrušky nakrájame na menšie časti a dáme do hrnca aj s cukrom. Cukor podľa sladkosti hrušiek a pridáme aj želírovací prípravok. Všetko pekne povaríme 5 minút pričom penu dáme preč ak sa tvorí. Po odstavení,buď prepasírujeme alebo rozmixujeme. Nalejeme do fľaštičiek a otočíme hore dnom.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
agsasi
16.9.2018 08:29 | |
+2 -0
A NEPOKAZI SA? JE MOŽNé AJ UPIECť HO V PEKáčI??
Podobné články
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
hrusky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou...
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
Toto lokálne ovocie je úplne podceňované: Nezabudnite ho prihodiť do košíka pri ďalšom nákupe potravín
V našich sadoch rastie jedno ovocie, ktoré chutí fantasticky, obsahuje množstvo živín a hodí sa do sladkých...