Pridať recept

FOTORECEPT: Jemná zemiaková kaša s cesnakom

Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
3 PL
flora gold s maslovou prichutou
200 ml
mlieko
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
malá cibuľa

postup

1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvarime v slanej vode.
 
2.
Ked sú zemiaky makke, zlejeme z nich vodu a do horucich vlozime 2 lyzice Flory Gold.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
3.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a nechame zemiaky postat 10 minut.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
4.
Zemiaky popucime tak, aby sme zapracovali do nich roztopenu floru. Mlieko ohrejeme na prijemnu teplotu a vyse polovice vlejeme ku zemiakom.
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Fotorecept: Jemná zemiaková kaša s cesnakom
Zdroj: vybusna
5.
Zemiaky zacneme slahat metlickou do hladkej kase....pocas slahania, ak treba, neustale dolievame mlieko, kym nedosiahneme hustotu, aka nam vyhovuje. Do hladkej kase prelisujeme cesnak a vymiesame. Pred podavanim, roztopime lyzicu Flory a orestujeme na nej do zlata na velmi drobnucko nakrajanu cibulu. Posypeme cibulkou kasu a pokropime vypekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Matúš26
9.8.2021 16:41 | |
+0 -0
Flóra a podobné špecialitky sú plné palmového oleja, ktorý je n a j v ä č š í m zdrojom cholesterolu. Tieto umeliny sú oveľa škodlivejšie ako napr. bravčová masť.
Stevo0711
15.1.2017 16:48 | |
+8 -1
spravil som si podla toho receptu je to chutne len namiesto flori som dal kl. maslo
Anonymný nick
10.11.2015 12:22 | |
+4 -2
haha.. ako 2 kofy na trhu :D
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...