Pridať recept

Perníčky

ingrediencie

650 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
100 g
med
50 g
maslo
4 ks
vajce
2 ČL
jedlá sóda
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
mleté klinčeky
1 ks
vajce na potretie
trochu
hladká múka na posypanie dosky
trochu
lentilky

Poleva

1 ks
vaječný bielok
180 g
práškový cukor
1 ks
citrón

postup

1.
Maslo necháme zmäknúť na izbovú teplotu a vypracujeme s ostatnými surovinami na hladké cesto, ktoré necháme v chladničke aspoň pol hodinu odpočívať.
 
2.
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto hrubé cca 2-3 mm, z ktorého vykrajujeme formičkami rôzne tvary. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Ak perníčky nebudeme po upečení ozdobovať, potrieme ich pred pečením rozšľahaným vajcom. Ak budeme perníčky ozdobovať cukrovou polevou alebo lentilkami, potrieme ich až na konci pečenia. Pečieme na 160-170°C asi 5-7 minút.
4.
Cukor preosejeme 2x cez jemné sitko a vymiešame ho s bielkom a citrónovou šťavou. Upečené perníčky ozdobíme polevou pomocou cukrárskeho sáčku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať