Pridať recept

Boršč

ingrediencie

250 g
hovädzia glejovka
250 g
hovädzie s kosťou
250 g
bravčové pliecko
5 ks
celé nové korenie
10 ks
celé čierne korenie
5 lístky
bobkový list
1 ks
cibuľa
50 g
mrkva
50 g
zeler
50 g
petržlen
150 g
hlávková kapusta
1 ks
zemiaky
2 ks
červená repa
400 g
konzervované paradajky
100 g
slanina
2 PL
sladká mletá paprika
1 ks
citrón
1 ks
kyslá smotana
trochu
soľ
trochu
korenie

postup

1.
Mäso zalejeme dostatočným množstvom studenej vody, cca 2,5 l, pridáme korenie, osolíme a privedieme do varu, oheň zmiernime na minimum a necháme mierne prebublávať asi 2 hodiny. Počas varu zbierame z hladiny polievky vzniknutú penu.
 
2.
Slaninu a zeleninu nakrájame na kocky. Slaninu orestujeme, akonáhle pustí tuk, pridáme zeleninu, osmahneme, pridáme konzervu nakrájaných paradajok aj so šťavou. Ochutíme mletou paprikou a orestujeme.
3.
Z vývaru vyberieme uvarené mäso, ktoré nakrájame na kocky a vrátime do vývaru spoločne so zeleninou a varenou, na kocky pokrájanou červenou repou. Spoločne povaríme asi 15 minút, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Boršč podávame s kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať