Boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hovädzia glejovka
250
g
hovädzie s kosťou
250
g
bravčové pliecko
5
ks
celé nové korenie
10
ks
celé čierne korenie
5
lístky
bobkový list
1
ks
cibuľa
50
g
mrkva
50
g
zeler
50
g
petržlen
150
g
hlávková kapusta
1
ks
zemiaky
2
ks
červená repa
400
g
konzervované paradajky
100
g
slanina
2
PL
sladká mletá paprika
1
ks
citrón
1
ks
kyslá smotana
trochu
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Mäso zalejeme dostatočným množstvom studenej vody, cca 2,5 l, pridáme korenie, osolíme a privedieme do varu, oheň zmiernime na minimum a necháme mierne prebublávať asi 2 hodiny. Počas varu zbierame z hladiny polievky vzniknutú penu.
2.
Slaninu a zeleninu nakrájame na kocky. Slaninu orestujeme, akonáhle pustí tuk, pridáme zeleninu, osmahneme, pridáme konzervu nakrájaných paradajok aj so šťavou. Ochutíme mletou paprikou a orestujeme.
3.
Z vývaru vyberieme uvarené mäso, ktoré nakrájame na kocky a vrátime do vývaru spoločne so zeleninou a varenou, na kocky pokrájanou červenou repou. Spoločne povaríme asi 15 minút, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Boršč podávame s kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.