Pridať recept

Ananásový trhanec

ingrediencie

4 ks
vajce
200 ml
mlieko
1 štipka
sóda bikarbóna
1 trochu
hladká múka
1 konzerva
ananás
100 g
cukor múčka

postup

Vymiešame osobitne žĺtky s cukrom, prilejeme múku, mlieko a sódu bikarbónu a primiešame nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Na panvici opekáme placky hrubé, ktoré potom trháme vidličkou, servírujeme na tanier, obhádžeme ananásom a polejeme šťavou z kompótu. Ak sa nám nechce robiť na panvici, môžme dať cesto na plech a upiecť a po upečené potrhať a nechať ešte chvíľu zapiecť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.