Bravčové medailóniky zo sviečkovice na víne s brusnicami a jablkami
2
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
bravčová sviečkovica
2
PL
brusnicová zmes
1/2
ks
jablko
1
dl
červené víno
soľ
korenie na steaky
cesnaku
olej
postup
Na začiatok nakrájame mäso na medailóniky. Naklepeme ho a osolíme. Potom ho natrieme roztlačeným cesnakom a jemne poprašíme steakovým korením. Olej na panvici rozpálime a mäso na ňom pomaly z oboch strán opečieme, kým nezmäkne. Pred koncom ho polejeme vínom a ešte chvíľu podusíme. Jablká nakrájame na tenké plátky, a tieto opečieme na oleji. Mäso, ktoré sme udusili vyberieme z panvice a do výpeku, z neho pridáme brusnicovú zmes a varíme, až kým omáčka nezhustne. Bravčovú sviečkovicu poukladáme na tanier, polejeme brusnicovou omáčkou, ozdobíme ovocím. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.