Žemle s hruškou
4
porcie
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
celozrnná žemľa
150
g
tvarohovo-smotanový syr
celé červené korenie
soľ
2
ks
hrušky
postup
Celozrnné žemle prekrojíme a spodné polovice netrieme syrom a posypeme trochou soli. Hrušky umyjeme, jednu prekrojíme, zbavíme ju jadrovníka, a potom ju pokrájame na kocky. Na tenké plátky pokrájame druhú hrušku. Na polovice žemlí, ktoré sme potreli syrom položíme plátok hrušky a plátok ešte posypeme kockami hrušky. Podrvíme si červené korenie a mažari alebo plochou stranou noža. Týmto korením posypeme žemle s hruškami. Žemle sa môžu pokryť aj druhou polovicou žemle.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.