Pridať recept

FOTORECEPT: Paradajková omáčka na cestoviny

Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka

ingrediencie

5 ks
paradajka
1 ks
špekáčka, klobáska alebo 2 párky
2 PL
paradajkový pretlak
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
kečup
mlieko
10 dkg
nízkotučný syr
morská soľ
mleté čierne korenie
kurkuma
kajenské korenie
olivový olej

postup

1.
Pripravíme si suroviny. (Aj syr. Na fotke nie je, lebo som naň zabudla.)
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
 
2.
Na oleji opražíme cibuľu.
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
3.
Pridáme nakrájanú špekačku, klobásku alebo párky.
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
4.
Pridáme na čo najmenšie kúsky nakrájané paradajky a necháme, aby sa rozvarili a vytvorili "kašu".
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
5.
Osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, kajenské korenie a nastrúhaný syr.
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
6.
Všetko premiešame, pridáme pretlak, trošku kečupu (nemusí byť) a podľa chuti zjemníme mliekom.
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
7.
Keď už má omáčka správnu konzistenciu, pridáme cesnak a premiešame. (Cesnak by sa už nemal variť.) DOBRÚ CHUŤ!
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Fotorecept: Paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: Fitkucharka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.6.2014 21:24 | |
+42 -35
Talian by si trhal vlasy, namiesto prosciutta lacný bezmäsitý špekáčik.....a nízkotučný syr namiesto parmezánu..............nuž, darmo, chudobné Slovensko, chudobné suroviny :o)
Anonymný nick
21.2.2017 11:12 | |
+25 -6
aspoň vieme z čoho si tak vypasený
Podobné články
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...