Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Broskyňová Melba

kulinar1
kulinar1
8
porcií
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Broskyne

750 ml
voda
700 g
kryštálový cukor
1/2 ks
citrónová šťava
1 ks
vanilkový struk
8 ks
broskyňa

Poleva

375 g
maliny
1/2 ks
citrónová šťava
25 g
práškový cukor
trochu
vanilková zmrzlina

postup

1.
Vodu, cukor, citrónovú šťavu a vanilkový struk vložíme do veľkého hrnca a varíme na miernom plameni, aby sa cukor neroztopil. Necháme zovrieť a varíme ďalších 5 minút, potom znížime teplotu a odstavíme z plameňa.
2.
Broskyne prekrojíme na polovice a ak sa kôstky dajú vybrať ľahko, tak ich vyberieme, inak by sme ich vybrali až keď budú broskyne mäkké. Broskyne namočíme do sladkého cukrového sirupu na 2-3 minúty, potom ich obrátime. Ak sú dostatočne mäkké, preložíme ich na tanier.
3.
Z broskýň odstránime šupku a necháme ich vychladnúť.
4.
Na prípravu malinovej polevy v mixéry rozmixujeme maliny, práškový cukor a citrónovú šťavu. Prelejeme cez sitko, aby sme odstránili malinové zrniečka. Polevu potom prelejeme do džbána.
5.
Pri podávaní položíme 2 polovice broskyne na tanier alebo do misky, pridáme 2 kôpky zmrzliny a zľahka prelejeme malinovou polevou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...